10th
Grand Prix de Monaco Historique

13 - 15 May 2016


Wednesday May 11th and Thursday 12th

Sign on at the “Credit Suisse Drivers Club” and Scrutineering on Quai Antoine Ier then settlement in paddock Quai Antoine Ier


Friday May 13th (20 minutes per group) except race D (Formula Junior 15 minutes)

11.30 pm
Drivers’ briefing at the “Credit Suisse Drivers Club”, Quai Antoine 1er (compulsory) followed by a lunch offered by Credit Suisse

12.30 am
Closing of the track to the public

2.30 pm – 2.45 pm
Race D – Formula Junior – front engine (1958 – 1960) even number

2.55 pm – 3.10 pm
Race D – Formula Junior – front engine (1958 – 1960) odd number

3.40 pm – 4.00 pm
Race B – Pre 1961- F1 and F2 Grand Prix cars

4.30 pm – 4.50 pm
Race E – 1500cc – F1 Grand Prix cars (1961 – 1965)

5.20 pm – 5.40 pm
Race C – Sports Racing cars – front engine (1952 – 1955)

6.10 pm – 6.25 pm
Race D – Formula Junior – front engine (1958 – 1960) even number

6.35 pm – 6.50 pm
Race D – Formula Junior – front engine (1958 – 1960) odd number

8.20 pm
Opening of track to public


Saturday May 14th (essais 20 minutes par série) & qualifying races D series

6.30 am
Closing of the track to the public

8.30 am – 8.50 am
Race B – Pre 1961- F1 and F2 Grand Prix cars

9.20 am – 9.40 am
Race G – Formula 1 Grand Prix Cars (1973 – 1976)

10.10 am – 10.30 am
Race F – F1 Grand Prix cars (1966 – 1972)

11.00 am – 11.30 am
Race A – Parade for pre-war Grand Prix cars                                     closed track

12.00 am – 12.15 am
Parade of mythical cars & drivers by “Chopard”                               closed track

12.30 am – 12.45 am
Parade “Credit Suisse Classic Car Rally” (3 laps – 40 cars)             closed track

2.00 pm – 2.20 pm
Race D – Formula Junior – front engine (1958 – 1960)        Race – even n° – 7 Laps or 20 minutes

2.30 pm – 2.50 pm
Race D – Formula Junior – front engine (1958 – 1960)        Race – odd n° – 7 Laps or 20 minutes

3.20 pm – 3.40 pm
Race E – 1500cc – F1 Grand Prix cars (1961 – 1965)

4.10 pm – 4.30 pm
Race C – Sports Racing cars – front engine (1952 – 1955)

5.00 pm – 5.20 pm
Race F – F1 Grand Prix cars (1966 – 1972)

5.50pm – 6.10 pm
Race G – Formula 1 Grand Prix Cars (1973 – 1976)

7.40 pm
Opening of track to public


Sunday May 15th (Races)

7.00 am
Closing of the track to the public

9.00 am – 09.30 am
Race D – Formula Junior – front engine (1958 – 1960)                                      10 Laps or 30 minutes

10.05 am – 10.35 am
Race B – Pre 1961- F1 and F2 Grand Prix cars                                   10 Laps or 30 minutes

11.10 am – 11.45 pm
Race E – 1500cc – F1 Grand Prix cars (1961 – 1965)                         12 Laps or 35 minutes

12.20 am – 12.50 am
Race A – Parade for pre-war Grand Prix cars                         closed track

1.15 pm – 1.30 pm
Parade of mythical cars & drivers by “Chopard”                                closed track

2.00 pm – 2.30 pm
Race C – Sports Racing cars – front engine (1952 – 1955)                10 Laps or 30 minutes

3.05 pm – 3.50 pm
Race F – F1 Grand Prix cars (1966 – 1972)                                         18 Laps or 45 minutes

4.25 pm – 5.10 pm
Race G – Formula 1 Grand Prix Cars (1973 – 1976)                                             18 Laps or 45 minutes

7.30 pm
Opening of track to public

8.30 pm
Prize giving Gala Dinner (Black tie compulsory)

“Salle des Etoiles” Sporting Monte-Carlo